2006/05/12

Parlem d'amor: iniciem el viatge


Al principi de curs, i després de diverses sessions per conéixer-nos/conéixer-se i d'haver arribat a una mena de definició de l'amor, el tema continuava plantejant-nos una mica de confusió. Per tant, començàrem a tractar més en profunditat la qüestió: de què parlem, què entenem quan parlem d'amor? els xisc i les xiques entenen el mateix? per què, doncs, tanta confusió? .
us transcric el resultat de la sessió, tal com reflexe al meu "quadern":

Marquem com a possibles temes de debat o anàlisi :
amor platònic, amor espiritual = amor vertader ?
amor propi: positiu o negatiu?
diferències entre ells i elles: ells han introduït la passió i el carnal, cap d’elles ho ha fet.
fraternal i paternal però no maternal ?


Es distribueix la classe en quatre grups. Cadascú treballarà al voltant d’una mena d’amor. Al voltant de l’amor amistat no es crea grup, en canvi sí en fan: amor perfecte, amor sexual i l’amor-dolor.
La tasca que han de fer és analitzar/explotar el tema i elaborar una petita situació per improvisar. Han de plantejar: personatges, espai, temps i situació.

El resultat del treball dels grups:
1. Amor vertader. “ és un tipus d’amor del qual mai et canses, que sempre t’atrau”. Si fos un olor o un sabor, seria dolç.
Situació: adormir-te abraçada a ell/ella, i al despertar que continue allí.
Com: abraçats
Quan: de dia i de nit
On: París, en una suite
Sota aquesta idea inicial, acaben plantejant la improvisació d’una altra manera.

Ell i Ella arriben a un banc del parc, entre una conversa (silenciosa) es van apropant, fins que Ell aconsegueix agafar la mà d’Ella. Fi.


2. Amor passional. “amor en el qual no conten els sentiments de la parella i sols es basa en el
sexe”
Situació: Sandra coneix a Hèctor en una discoteca i passen tota la nit junts, fent l’amor en el cotxe. Ja al dia següent Hèctor coneix a Núria en altra discoteca i també passen la nit en el cotxe de Núria. Al mateix següent, Núria telefona a Sandra (amigues) per dir-li que s’ha embolicat amb un xic molt guapo, i... acaben descobrint que és el mateix xic.
Quan: una nit i un matí.
Personatges: Xic: moré, alt, “catxes” ulls blaus, ros.
Xica: ulls verds, cabell llarg i ros, bones corbes, alta.

Com: Conversa telefònica.

3. Amor dolor. A aquest grup els costa molt centrar i definir el que volen dir. Després d’una ràpida pluja d’idees, sorgeixen aquestes propostes: dona submissa/home
possessiu, por al compromís, idees distorsionades de l’amor, zels,, inseguretat, amor insà, amor frustat: t’estime però..., els homes i les dones tenen distintes maneres d’entendre la relació..
Situació: Ell està esperant la seua nóvia, quan ella baixa no li sembla bé com va vestida i discuteixen.
On. portal de la casa d’Ella.
Personatges: Xic i Xica, 25 anys aproximadament.

Es representen en aquest ordre, amb distints estils teatrals (de manera casual) la primera, molt simbòlica, en silenci. La segona, amb converses en paral.lel i la tercera més “actuada”, més clàssica. A la retroacció següent, es comenta el tipus, l’estil, i l’ordre. Curiosament, la part del grup més jove plantejava un altre ordre, on la primera escena seria llegida com un final feliç, la última (dolor) seria la primera i la segona seria la conseqüència d’aquesta. Tot acabaria, però, bé.